Webwinkel Primark

Wanneer online shoppen bij Primark?

Last update: 04-02-2019

Een bezoek aan Primark Gent is een hele belevenis, maar tegenwoordig shopt men ook meer en meer online. Dus waar wachten we op, ga direct naar de webwinkel van Primark. Of toch niet? Neen, wie online wil shoppen kan vooralsnog niet bij Primark terecht vanwege de eenvoudige reden dat Primark online niks verkoopt. De vraag is natuurlijk of dit het geval blijft, mogelijk komt er een webshop in de (nabije) toekomst.

Ontbreken webwinkel 

Het klinkt vreemd dat een grote modeketen ervoor kiest om geen webwinkel operationeel te hebben. De omzet van webwinkels toont namelijk ieder jaar weer mooie cijfers en de groei zit stevig in de lift. Waarom dan deze grote omzet lagen liggen? Primark heeft echter goede redenen waarom ze de eigen webwinkel 'on hold' hebben staan. Primark wil namelijk eerst zorgen dat in geheel Europa, waaronder dus in Gent, zeer veel nieuwe winkels worden geopend. Een opening van een winkel zoals die van Primark Gent heeft dermate veel voeten in aarde dat het veel vergt van een groeiende organisatie als Primark. Je raakt een goede naam eenvoudig kwijt en Primark wil geen half werk leveren. Daarom zal Primark pas een webwinkel openen wanneer er wat meer rust is ontstaan binnen de organisatie.

Online aspiraties Primark 

Dat Primark met een schuin oog wel naar het internet kijkt blijkt uit stappen die de Ierse modeketen de afgelopen jaren heeft gezet. Zo was er een uitgebreide samenwerking met Asos waarbij producten van Primark via de webwinkel van Asos werden verkocht. Hoewel slechts een beperkt aantal producten van Primark via Asos werden verkocht gaf het wel goede inzichten over de online potentie. En die potentie is groot! Primark en Asos waren zeer tevreden over de resultaten, maar vanwege de eerder genoemde redenen is er nog geen vervolg gegeven aan de proef. Wel heeft Primark bijna alle artikelen op de eigen website geplaatst inclusief de prijzen, je kunt dus online al perfect inspiratie opdoen.

Glazen bol 

We beschikken helaas niet over een glazen bol, maar je hoeft geen waarzegster te zijn om in te zien dat Primark heus wel een eigen webwinkel zal gaan opstarten in de toekomst. Maar zoals gezegd valt te verwachten dat Primark eerst steviger voet aan de grond wil krijgen in de grote winkelsteden van België en overig Europa.

Winkels volop

Totdat de online webwinkel draaiende is zal de fan van Primark gewoon de winkels moeten bezoeken om de honger naar Primark te stillen. En een winkelbezoek wordt je steeds makkelijker gemaakt gezien het aantal winkels dat de komende jaren geopend wordt. Er is niet alleen Primark Gent, maar ook in andere Belgische steden zijn reeds Primark winkels geopend of er worden binnen enkele jaren filialen geopend.